Започват Дните на православното кино

С благословението на Ловчанския митрополит Гавриил Ловеч отново посреща Дните на православното кино, организирани от Ловчанската Света Митрополия. Както е по традиция, прожекциите ще се провеждат от първата до петата седмица на Великия пост в параклиса "Въведение Богородично" на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Първата прожекция ще се състои в понеделник, 6 март от 18:00, и ще ни запознае с драматичната съдба на известния руски предприемач и благотворител Инокентий Сибиряков, завършил живота си като монах подвижник на Св. Гора Атон.

Прожекциите ще продължат на 13 март с филма на режисьора Марин Градинаров, посветен на жизнения евангелски път великата подвижница на нашето време схиигумения Мария Дохторова. Под нейното духовно ръководство в продължение повече от 7 години е бил и Ловчанският митрополит Гавриил.

Седмица по-късно зрителите ще имат възможност да видят "Пътят на воина", повествуващ за изповедническия живот на един от съвременните образци на българското свещенство - о. Георги от Жегларци.

Инициативата включва и други интересни ленти. Четвъртата прожекция ще ни разкаже за съвременния руски старец Кирил Павлов, а последният филм, както всяка година, ще ни отведе в Градината на Пресвета Богородица - Св. Гора Атон.

Мястото на събитието е параклисът "Въведение Богородично" на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий" в центъра на града. Часът е 18:00. Входът е свободен. Очакваме ви.

Ловчанска Света Митрополия

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"