Божидара Симеонова с няколко музикални награди

Божидара Симеонова е студентка в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София. В момента работи върху свои нови песни и видеоклипове, които биха могли да изненадат почитателите на музикалното изкуство. Божидара Симеонова е студентка в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София. В момента работи върху свои нови песни и видеоклипове, които биха могли да изненадат почитателите на музикалното изкуство.

Божидара Симеонова през последните седмици беше отличена с няколко награди в престижни песенни състезания. Тя получи специалния приз в XXXII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев” – Добрич, 2023 в трета възрастова група. Там се представи със своята песен „Мираж”, като характерното за това парче е, че младата музикантка е автор на цялата продукция – музика, текст, аранжимент, изпълнение.

Нашенката победи и в конкурса „Три Модел открива таланти”, на който й бе присъдена титлата „Артист-модел на годината – Генерален победител”. В това състезание Божидара участва отново със своя авторска творба – „Светът ни очаква” (автор е на музиката, аранжимента и изпълнението на песента). Гласуването се извърши изцяло по интернет, като на практика това се оказа награда на публиката.

Божидара също е класирана сред 12-те изпълнители, избрани да представят България на европейския кръг от Световния шампионат по сценично-спортни изкуства „Performer Cup”. Това състезание ще се проведе през юли в столицата на Италия. Там тя участва в категорията „Професионални солови вокалисти 18+”.

Първа награда нашето момиче спечели и в конкурса за топ студентите на България „Талант на годината” – 2023. Студентите участваха в 13 категории от областта на науката, изкуствата и спорта. Селекцията се извършва в два етапа, като за втория остават само 100 участници, от които журито избира един за талант на България. Божидара бе избрана в категорията „Изкуство и спорт”. Конкурсът е организиран от To The Top Agency и Talent Club, а награждаването се осъществи на официална церемония в литературен клуб „Перото” – София.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"