Природонаучен музей – Черни Осъм кани на интересни събития

Поредица от интересни образователни събития организира през юли Природонаучният музей в Черни Осъм. Ето и подробности:

  1. "Лято в люлката на природата“ (част от Културния календар на Община Троян) - събитие, което ще се състои на 7, 8 и 9 юли. Потапяне в атмосферата на природата чрез различни културни активности.

- Лятно кино в двора на музея - на 7 юли от 20:00 часа ще бъде прожектиран български филм, под звездите в двора на музея.

- Художествен пленер "Любим герой" - на 8 юли от 10:30 часа творчество чрез рисуване върху стъкло с Мая Съева.

- В същия ден (8 юли) от 20:00 часа ще се проведе "Вечерта на щуреца" - музикална вечер с Гери Костова, и "Ядливите растения" с Мирослав Димитров и Милена Георгиева.

- Експедиция с водач - на 9 юли от 10:00 часа ще се организира разходка, която ще има за цел да запознае гостите с природата в района на Черни Осъм.

  1. "Природа и МАТЕМАТИКА" - всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 11:00 ч. през месеците юли и август ще се провеждат безплатно уроци по математика за ученици от 5 до 7 клас с водещ Лилия Врачовска.
  2. От 10 до 24 юли открита изложбата "ДОМ - в обятията на българските планини" на Иван Христов, като официалното откриване ще се състои на 10 юли в 18:00 часа в музея.
  3. Летни дейности за деца - от 17 до 21 юли между 10:00 и 14:00 часа ще бъдат провеждани занимания за деца на тема "Птиците около нас" в Природонаучния музей.
  4. На 29 юли от 10:00 до 14:00 часа ще бъде отбелязан Денят на Рейнджъра със събитието "Ако бях парков рейнджър". В двора на музея ще има различни тематични занимания, като изследователски предизвикателства, катерачна стена, въжен тролей. Гости в събитието ще бъдат Скаутски клуб "Диви пчели" от град Плевен. Събитието е съвместно с Национален парк "Централен Балкан".

Всички посетители, независимо от възрастта и интересите им, са добре дошли да се насладят на богатата програма и да открият красотата на природата чрез забавление и образование.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"