Предстоящo: Среща с проф. Цочо Бояджиев

„Зимата през Средновековието и други истории” е поредната среща-разговор в залите на галерия „Серякова къща” с професор Цочо Бояджиев, която ще се проведе на 25 юли (вторник) от 18.00 часа.

На срещата, която ще води професор Олег Георгиев, преподавател в катедра „История на философията“, Философски факултет, СУ "Св. Климент Охридски", ще бъдат представени излезлите през последните няколко години публикации на нашия съгражданин философ професор Цочо Бояджиев - преводач, поет, фотограф, член на няколко европейски академии, кавалер на Големия кръст на Малтийския орден, носител на орден „Стара планина, първа степен”, на голямата награда на портал „Култура”, на отличия на Софийския университет и Нов български университет, почетен гражданин на София, лауреат на национални литературни награди, участник във фотографски изложби у нас и в чужбина.

Ще бъдат представени книгите „Другото Средновековие”, „Зимата през Средновековието”, „Изчезналите университети”, „Кратка история на античната философия”, преводният том „Философи на Ренесанса”, поетичният сборник „Апотеоз на меланхолията”, както и фотографските албуми „Punctum II” и „Портрет на един град”.

Заповядайте!

Галерия „Серякова къща”

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"