Предстоящо: Изложба събира съученици след 36 години

На 4 август от18.00 часа в галерия „Серякова къща” се открива изложбата ,,Випуск'87 – изложба след 13140 дни“ на учениците от випуск 1987 г. на НУПИ „Проф. Венко Колев“ - Троян

Предстоящото събитие ще е емоционална среща след 36 години (или 36 години по 365дни - едни неусетно отминали 13140 дни!). Участниците в изложбата са хора, които продължават да творят в сферата на скулптурата, живописта, керамиката, дърворезбата и иконописта.

Този випуск е първият, в който има три класа А, Б и В, с класни ръководители: покойната вече Елена Понева, Ели Недялкова, а в областта на скулптурата - д-р Цветанка Цонева. Наред с общообразователните и специални предмети, в програмата им са били заложени дисциплини като анатомия и физиология на човешкото тяло, комбинаторика, начална педагогика, психология, естетика, кръжоци по малка пластика и фотография. Това без съмнение е оказало благотворно влияние на кариерното развитие на учениците, тъй като повечето от тях са с добра житейска реализация. Сред тях има професор по финанси в Стопанска академия - Свищов, доцент – доктор в катедра компютърни технологии в  художествената галерия към Регионален исторически музей - Враца, както и доказали се творци в други държави. Разбира се, не всички са продължили да се занимават с изкуство, но са останали сплотен випуск и до днес.

В изложбата със свои творби в различни жанрове ще участват десет автори – Красимир Кунчев, Силвия Антонова, Теменужка Павлова, Алцек Маджаров, Даниела Кнежевич, Петя Хасъмска, Румяна Живкова, Петьо Петров, Ваня Минчева и Милен Василев.

Да събере и организира творците успя художничката Петя Хасъмска, която живее в Атина.

Изложбата също е в памет на Елена Понева, която почина внезапно миналата година.   

Галерия “Серякова къща”

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"