Национален пленер по дървопластика - Троян 2023

Троянският Ротари клуб организира Национален пленер по дървопластика, който се провежда в периода от 6 до 14 октомври. Изявени творци в областта на скулптурата ще творят произведения от дърво пред очите на гражданите на централния площад.

Участници в пленера са Иво Чехларов, Кунчо Кунчев, Милен Василев, Момчил Мирчев, Радослав Симеонов - Радо, като всеки един от тях е с богата творческа биография и с реализирани проекти и спечелени награди у нас и в чужбина.

Чрез своите ръце творците ще придадат втори живот на старите и болни дърветата, които са извадени и подменени с нови при реконструкцията на централната улица в Орешак.

Настоящото арт събитие е част от инициатива на Ротари клуб – Троян, в подкрепа на повишаване безопасността на движение в Троян. Изработените произведения на изкуството, ще бъдат продадени благотворително на събития, организирани от Ротари клуб - Троян. Събраните средства ще се използват за закупуване и поставяне на светещи знаци на пешеходни пътеки в райони на училища, детски градини и зони с интензивен трафик.

Национален пленер по дървопластика - Троян 2023 се организира със съдействието на хотел „Каза Арт“ и Община Троян и с подкрепата на Гостилница "На ДворЪТ".

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"