62 предложения кандидатстваха за включване в културния календар на Община Троян

Рекорден брой заявления – 62, за включване на събития и инициативи в културния календар на Община Троян са постъпили тази година, съобщи наскоро пред журналисти ресорният заместник-кмет Вероника Тодорова.

28 от всички проектни предложения са подадени от читалища; 12 - от кметства и кметски наместничества; 4 - от Националното изложение - Орешак; 5 от Музея на занаятите и галерия „Серякова къща“; 5 - от Природонаучен музей - Черни Осъм; 8 - от сдружения и неправителствени организации. Общата стойност на подадените предложения възлиза на 155 770 лв. Предстои утвърждаване на културния календар след приемане на Бюджет 2024. 

Припомняме, че в края на 2023 г. експертите от общинската администрация разработиха нови правила за финансиране на събития. Първоначалните разчети предвиждат ръст на средствата за култура спрямо миналата година, каквато е и политиката на Община Троян в последните години. В проектобюджета за 2024 г., който ще бъде разгледан от Общинския съвет на 22 февруари, за културен календар са заложени 242 000 лева.

Сред традиционните събития, които е планирано да се проведат през настоящата година, са: Сирни Заговезни, Български фестивал на сливата, Традиционен панаир на занаятите, Традиционна есенна изложба и други. Община Троян ще продължи да подкрепя събития и инициативи, провеждащи се в малките населени места, както и да насърчава иновативните събития.  

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"