Почетен плакет от НС за ловчанския владика

Почетен плакет на Народното събрание с изображението на Антим Първи - първия български екзарх, духовен водач и обединител на нацията, получи Ловчанският митрополит Гавриил за заслугите му към църквата и по случай 20 години от неговата интронизация. Той му бе връчен от заместник-председателя на НС Емил Христов. Това се случи на големия християнски празник Сретение Господне след края на света Златоустова литургия, отслужена в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

„Вие сте истински духовен водач, заслужил любовта и доверието на хората. Вашите дела показват това. Желая Ви здраве и духовен успех“, каза зам.-председателят на НС Емил Христов. Митрополит Гавриил беше поздравен и от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова.

 „Благодаря на всички за хубавите думи. Всичко, което съм направил до днес го дължа на много хора, защото сам човек нищо не може да направи. Наясно съм какво успях да направя и какво не. Надявам се да успея да довърша това, което не можах“, каза в отговор владиката.

В края на събитието гостите разгледаха изложба, подготвена от Община Ловеч по случай годишнината. Експозицията проследява целия църковен труд и дава акценти върху разнообразните дейности на митрополита.

В катедралния храм „Св. св. „Кирил и Методий“ бе прочетен и поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

 

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"