Пъстра празнична програма за 24 май в Троян

И тази година 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - ще бъде отбелязан тържествено в Троян. Цялата седмица, предшестваща празника, е изпъстрена със събития, посветени на 24 май.

На 23 май, четвъртък, в зала „Форум“ на читалище „Наука-1870 г.“ ще бъде излъчен документален филм в памет на Пенка Герганова – „Един български учител“.

Кулминацията на празничните прояви ще е на 24 май. Денят ще започне в 10:30 часа с традиционното шествие от Малкия пазар до площад „Възраждане“, в което ще се включат всички училища, детски градини, културни институции, спортни клубове, граждани. В 11:00 часа е началото на тържествено честване на празника с връчване на годишни награди на Община Троян на изявени личности с принос в областите „Образование“ и „Култура“ за 2023. Техни носители са Мариета Жекова и Богдана Христова - в област „Образование“, и Владимир Киров – в област „Култура“.

Община Троян е подготвила пъстра програма за тазгодишното отбелязване на празника. На сцената ще видим троянеца Радко Петков с емблематични български песни, фолклорен ансамбъл „Траяна“, Представителния общински младежки духов оркестър с мажоретки, самодейците от групата „Ха, за здраве“, както и други читалищни и ученически формации.

Община Троян кани жителите и гостите на града да отбележим заедно и с много настроение 24 май.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"