Национално изложение-Орешак организира Национален пленер по живопис

Национален пленер по живопис започва на 15 юни в Национално изложение – Орешак. В него ще се включат творци от дружествата на художниците в София, Пловдив, Варна, Пещера, Пазарджик, Ловеч и Троян като домакин на събитието. Авторите, които ще вземат участие в артистичната проява, са: Величко Величков (Пловдив), Владимир Владев (Варна), Емил Марков (София), Илия Тончев (Пещера), Константин Анастасов (Пазарджик), Николай Добрев (Ловеч), Стефан Мичев – член на Управителния съвет на Дружеството на троянските художници.

Националният пленер по живопис е продължение на дейностите и част от проекта „…Когато коренът е жив...” към Министерството на културата, по който работи Националното изложение в Орешак. Пред журналисти управителят на Изложението Иванка Джабраилова припомни, че по споменатия проект бе организирана и открита на 14 май изложбата конкурс „Троянски майстор, 2024”, а десет дни по-късно се проведе Национална изложба на народните художествени занаяти с дискусия на тема „Народните художествени занаяти - 50 години по-късно”.

Пленерът се открива на 15 юни (събота) в 17:00 часа и ще продължи до 19 юни. Програмата включва работа с деца на 17 юни (понеделник) и закриване с обща изложба.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"