Обсъждат нова специалност в Технически колеж - Ловеч

Приноса на Технически колеж - Ловеч за развитието на региона, връзката между висшите училища и бизнеса, използването на иновативни технологии за привличане на студенти към технически специалности, това са част от темите, обсъдени на работна среща между ръководството на община Ловеч и директора на учебното заведение доц. д-р инж. Никола Драганов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

Доц. Драганов е подчертал, че изключително важната връзка между висшето образование и бизнеса е напълно възможна чрез иновативни и гъвкави програми. Доказателство за това е сътрудничеството на Колежа със завода на германската компания VOSS Automotive, осъществявано чрез бизнес ориентирано обучение. За целта е изработена програма и учебни планове, за да могат студентите да работят и да се обучават едновременно.

Двете страни са се договорили и за изграждане на територията на колежа, който е част от Техническия университет в Габрово, на специализирана лаборатория с учебна цел. По този начин студентите ще получават необходимото обучение и ще бъдат практически подготвени.

Според Драганов въпреки че младите хора предпочитат основно специалности, насочени към компютърните науки, не се е загубил интересът и към електротехниката и промишлената електроника. Обсъдено е в колежа да има нова специалност – „автомобилна мехатроника“. За нея ще има изцяло нови програми и планове за обучение.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"