Печат на тази страница

Национално изложение - Орешак представя Енчо Ганковски

05 Авг 2021
Управителят на Националното изложение, Иванка Джабраилова, представи художника и неговите творби. Управителят на Националното изложение, Иванка Джабраилова, представи художника и неговите творби.

На 4 август в зала 3 на Националното изложение в Орешак беше открита изложба на художника керамик Енчо Ганковски. Авторът представи пластични керамични пана, керамични чинии за стена, вази и фруктиери. Творбите в колекцията са вдъхновени от природата и природните форми и са изпълнени в меки естествени тонове.

Енчо Ганковски е един от най-известните художници на Троян. Роден е на 26 май 1946 година. През 1972-ра завършва специалност „Керамика“ в Художествената академия при проф. Георги Коларов. Преди академията той вече е работил в работилницата на Йова Раевска, която му показва „как от кал могат да се правят пари“; работил е и като точар две години в кооперация „Спас Балевски”.

Всеки, който желае, може да посети Националното изложение в Орешак и в зала 3 да се запознае и полюбува на великолепните произведения на Енчо Ганковски.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)