Студия „Гласове” участва в националния фестивал „Детска мелодия на годината“

"С усмивка се ражда доброто” бе записана в студио и тази неделя ще се сдобие и с видеоклип. Песента е по музика на Ивайло Терзиев, текст на Мария Маринова и аранжимент на Руслан Карагьозов. Изпълнители са Студия ”Гласове” при Народно читалище "Наука-1870" в Троян.

Това е първото участие на троянци като изпълнители на песен от националния фестивал "Детска мелодия на годината" и вълнението им е разбираемо. След снимките на видеото ще се убедят колко е забавно да си участник в този единствен по рода си фестивал, който дава сцена за ярка изява на талантливите български деца и младежи и увеличава всяка година с 14 съвременните нови авторски песни за деца.

Фестивалът дава шанс на нови автори да покажат своя музикален или поетичен талант и е място за творческа среща на най-популярните ни автори на музика и текстове за подрастващите. Авторите на песните са поощрени с възможността да разделят награден фонд от 9000 лв., след вота на 14-членното национално жури. Половината от членовете му са именити композитори, поети, певци и вокални педагози, а останалите са млади изпълнители - деца и младежи с изявен музикален или певчески талант, или изпълнители на песен с награда в предишни издания на фестивала.

Съставът на журито е различен всяка година и се пази в тайна до гала-концерта. Дори членовете му не знаят един за друг преди да видят протоколите с крайния вот. Тази тактика е част от стратегията на фестивала за справедливост при оценяване и равнопоставеност на 14-те песни, които се допускат до участие всяка година.

С песните от четвъртата Детска мелодия, на които сега се снимат видеоклипове, общият брой на новите творби с видеоклипове ще стане 56. Песента "С усмивка се ражда доброто” олицетворява сякаш идеята на създателите на фестивала - да се твори добро с усмивка и с красива музика.

Успех на песента и нейния творчески екип - Ивайло Терзиев, Мария Маринова и Руслан Карагьозов!

Успех на троянските славеи от Студия "Гласове" с хубавото време за снимки тази неделя! Надяваме се и шадраваните в центъра на града да се включат в снимките с красиви водни каскади!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2021 Вестник "Троянски глас"