Три плевенски художнички гостуват в Серяковата къща в Троян

На 10 декември, петък, от 17.30 часа в троянската галерия „Серякова къща“ се открива изложба живопис и скулптура на три художнички от Плевен – Диана Тончева, Олга Въткова и Румяна Живкова.

Диана Тончева е родена в Плевен, където завършва Математическа гимназия. По професия е инженер, но скулптурата е детската й любов. Започва да се занимава сериозно с това през 2012 година.

Олга Въткова е родена през 1968 г. в малкото градче Чусовой, Пермска област, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. През 1993 г. завършва  Държавния университет в Алмата, Казахстан, със специалност «Учител по изобразително изкуство и чертане». През 2000 г защитава научната степен «Доктор» по педагогика в гр. Челябинск, Русия. Дипломиран психолог е от 2015 година. От същата година живее в Плевен, където се възражда любовта й към рисуването.

Румяна Живкова завършва художественото училище в Троян през 1987 година. Занимава се с живопис и иконопис. Рисува икони върху щраусови яйца. Художничката не спира да твори, въпреки че завършва икономическо образование в Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов и се реализира като собственик на сватбена агенция. През 2020 г. видяхме нейната самостоятелна изложба в галерия „Серякова къща”.

Изложбата на трите художнички ще продължи до 10 януари 2022 година.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"