„Дълбокдолски добрини“ връща усмивките на хората

В навечерието на най-светлите и весели празници – Коледа и Нова година – артистичното троянско село Дълбок дол очаква появата на своето първо периодично печатно издание „Дълбокдолски добрини“. То ще излиза на три месеца и ще се разпространява безплатно.

Идеята за вестничето е хрумнала на специалиста в кметското наместничество Дълбок дол – Мирослава Мандичева. Тя е подкрепена от съмишленици и спонсори, които също като нея смятат, че заобикалящият ни свят не е толкова мрачен и безнадежден, въпреки лошите новини, с които медиите ни облъчват всеки ден.

„Ще се стараем да търсим доброто, положителното, веселото, интересното… Така че когато човек го отвори и се зачете, да се откъсне от реалността и да започне да се усмихва. Иска ми се да обърнем познатата поговорка, че „доброто се забравя, злото – никога“, като отворим вратата пред Доброто и върнем усмивката на лицата на хората“, споделя замисъла на „Дълбокдолски добрини“ Мирослава Мандичева, която освен инициатор на изданието е и негов редактор и художествен оформител.

Вестничето ще предлага няколко рубрики: новинарската „Актуално“, „История“, „Неразказани случки“, „Любопитно“ (за пословици, басни, поговорки и др.) и „Благодарност“. За списването им редакторката ще разчита на местните хора, като целта е да ги провокира да си спомнят за хубавите, за забавните неща, които са им се случвали – на тях или на техни познати.

„Когато попиташ някого, дали се сеща за весели, интересни случки от живота си, отговорът, който обикновено получаваш, е отрицателен. Но ако споделиш собствен или чужд опит, на събеседника му се отключват спомените за нещо преживяно, чуто или видяно“, отбелязва Мирослава по повод на историите, които читателят ще открие в рубриката „Неразказани случки“ още в първия брой на вестник „Дълбокдолски добрини“. А той е почти готов и ще бъде отпечатан от издателство „Верен“ – София.

От нас – пожелания за попътен вятър и успех в трудната, но възможна мисия да върне усмивките на хората!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"