Коледно парти с Емил Ненковски и Веско Ангелов

На 18 декември, в една от първите истински зимни вечери, Емил Ненковски (клавирни и вокал) и Веско Ангелов (електрическа китара и вокал) организираха в бар-вариете „Нюанси“ коледно парти с жива музика. Емо и Веско са от малкото музиканти, които радват троянската публика с изпълнения на живо. Бар-вариете „Нюанси“ пък се утвърди като специално и уникално място за камерни събития – театрални, музикални, литературни... В него цари особена атмосфера на задушевност, топлина и уют.

Емо, по-словоохотливият в дуото, откри събитието. Той отбеляза, че вижда в публиката много хора, които са редовни посетители на техните изяви. За новите поясни: „Много хора ни питат каква музика свирим. Тук се свири само истинска музика, колкото и нескромно да звучи – блус, рокендрол, евъргрийн, бг поп...“. Разбира се, имаше много произведения, посветени на предстоящите Коледни празници.

На мен най-много ми хареса българската поп-музика, която ме върна в годините на младостта. С огромно удоволствие слушах незабравимите хитове „Богатство“ и „Нашият град“ (група „Тангра“), „Шепот“ (Георги Станчев), „Блус за двама“ („Диана експрес“), „Среща“ („Щурците“), „Не така“ („ФСБ“), „Светът е за двама“ (музика Мария Нейкова, текст Димитър Тошев), „Блажени години“ (Георги Минчев), „Ще продължавам да пея“ (Йорданка Христова) и „Не остарявай, любов“ (музика Хайгашод Агасян, текст Недялко Йорданов).

Театрално студио „Нюанси“ изненада публиката с един скеч на комиците Илия Цоцин и Петър Добрев от 80-те години на миналия век – „Тъпанчев на училище“. Днес той е по-актуален от времето, в което е създаден. В ролята на Тъпанчев бе Венцислав Вълков, а на учителя – Ивайло Стефанов. Дария Вълева, възпитаничка на Театрално студио „Нюанси“ и Детската музикална школа при Народно читалище „Наука – 1870“, изпълни на клавир една прекрасна мелодия.

Допълнително оживление сред публиката предизвика томболата с награди предимно билети за предстоящи представления на Театрално студио „Нюанси“ и ваучери за храна от ресторантите „Фамозо“ и „Гостилница на двора“. Томболата беше теглена от Теодор Лука. Наградите на печелившите връчваше не кой да е, а Дядо Коледа.

Партито бе необичайно дълго – два и половина часа, но честно казано, след последното парче не ми се тръгваше вкъщи. Веско и Емо породиха в нас, присъстващите, великолепно Коледно настроение. Надявам се да го запазя до празника.

И от мен – весела Коледа и щастлива Нова година!

Васил РАДОЙЧЕВСКИ

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"