Печат на тази страница

Музеят на занаятите премина към ефективен протест

22 Фев 2022

Днес, 22 февруари, Музеят на занаятите в Троян премина към ефективни протестни действия. Затваряйки вратите си за посетители, неговите обекти, сред които е и галерия „Серякова къща“, се присъединяват към националната кампания за отстояване на професионалното и човешкото  достойнство на служителите в тези институции, срещу пренебрежителното отношение на правителство и парламент, срещу унищожителния бюджет, предвиден за музеите и галериите през 2022 година.

Макар че приема посетители, Природонаучният музей в Черни Осъм също подкрепя протестните действия. С баджове с надпис „Протестирам. Аз искам повече пари за култура в България“ неговите служители изразят позицията си по отношение на унизителните параметри на средствата, предвидени за развитие на културните институции в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 година.

На снимките в галерията:

Музеят на занаятите – Троян, се присъединява към призива на Националната федерация “Култура“ към КТ „Подкрепа“ за ефективни протестни действия.

Служителите на Природонаучния музей в Черни Осъм също подкрепят исканията за средства в държавния бюджет, които ще гарантират оцеляването на музеите, галериите и библиотеките.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)

Галерия