Печат на тази страница

Започва авариен ремонт на моста в с. Кръвеник в област Габрово

07 Апр 2022
Започва авариен ремонт на моста в с. Кръвеник в област Габрово Снимка: rositza.com

От днес, 7 април, започва ремонт на мостовото съоръжение над река Стара река в село Кръвеник в област Габрово, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Мостът е при 7-ми км на път III-6072 кв. Острец – Кръвеник – Батошево.

Каменният мост с дължина 6 метра е построен в началото на миналия век. Съоръжението е в аварийно състояние и заради това е ограничено преминаването на моторни превозни средства над 3,5 т. Аварийните дейности бяха възложени още в края на декември 2021 г., но поради тежките зимни условия в района не беше възможно работата да започне веднага.

Аварийно-ремонтните дейности предвиждат укрепване на устоите на съоръжението, както и възстановяване на основата на свода от каменна зидария и на компрометираната стоманобетонна стена. В около 50-метров участък от третокласния път през съоръжението ще бъде положена нова асфалтобетонова настилка и нови мантинели и парапети.

За изпълнение на ремонта ще бъде ограничено движението на всички моторни превозни средства в двете посоки по третокласния път в с. Кръвеник. Трафикът ще преминава по следните обходни маршрути:

  • Пътуващите по път III-6072 по направлението Априлци - Севлиево ще бъдат отклонявани по общинския път, който преминава през махала Табашка, след което ще се връщат на третокласния път;
  • Шофьорите, които пътуват от Севлиево към Априлци, ще преминават по обособеното обходно трасе в с. Кръвеник и ще се връщат на път III-6072.
    Предвижда се ремонтните дейности да завършат до 10 юни 2022 г. Изпълнител е пътноподдържащото дружество на републиканските пътища в област Габрово - ДЗЗД „Консорциум Габрово 19-24“.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)