Печат на тази страница

Троянецът Калоян Кюркчиев е сред най-добрите млади репортери на AIPS за 2021 г.

23 Юни 2022
Калоян Кюркчиев Калоян Кюркчиев Снимка: bTV

23-годишният журналист от спортната редакция на bTV Калоян Кюркчиев, се нареди сред най-добрите млади репортери в Европа за 2021 г., съобщиха от медията. Той е отличен в категорията за видео съдържание при репортерите под 30-годишна възраст нa AIPS (Международна асоциация на спортните журналисти).

Роденият в Троян възпитаник на Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ „Св. Климент Охридски“ спечели доверието на журито с документалния си филм „Божията ръка“, посветен на Диего Марадона и излъчен в поредицата на bTV Репортерите.

Калоян Кюркчиев се присъединява към спортната редакция на bTV през 2017. Роден в Троян, той признава, че има интерес към спорта от най-ранна детска възраст.

Средното си образование завършва със специалност „Математика и информатика“, след което сбъдва мечтата си и завършва бакалавърска степен по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, където е приет с най-висок резултат. Още като първокурсник се присъединява към редакцията на bTV Спорт като стажант. Преди това Калоян трупа опит в редица спортни сайтове.

За филма си в памет на футболната легенда Диего Марадона – „Божията ръка ни помаха за сбогом", Калоян е удостоен и с наградата „Светове и цветове“ от Сдружението на испаноговорящите журналисти в България.

Най-младият репортер в спортната редакция на bTV споделя, че любимата част от работата му е да разказва истории за положителните примери и че няма свой любим спорт.

„Съвременният спортен журналист трябва да има нужната подготовка, за да предостави на аудиторията най-точната и професионално поднесена информация, затова и не предпочитам да се профилирам върху един или два спорта. Емоция за мен представлява всеки един български успех, постигнат от целеустремен и талантлив роден спортист“, споделя Калоян.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)