Печат на тази страница

Обявиха обществена поръчка за проектиране на основен ремонт на пътя от Беклемето до Кърнаре

21 Юли 2022
Обявиха обществена поръчка за проектиране на основен ремонт на пътя от Беклемето до Кърнаре Снимка: pochivka.com

Областно пътно управление – Пловдив, e обявило обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 22,3 км от проход „Троянски“ (път ІІ-35 Троян – Кърнаре) в участъка от Беклемето до с. Кърнаре в област Пловдив (от км 103+055 до км 125+349). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) на 21 юли.

Трасето преминава изцяло в планински терен с големи надлъжни наклони и остри завои. Целта на проекта е да се осигури целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия старопланински проход в страната и да се подобри свързаността в този централен район. Прогнозната стойност на поръчката е 445 880 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 60 календарни дни.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности, както и на строителен надзор.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)