Областният управител поиска от АПИ обследване на пътната настилка в невралгичните участъци по пътя София – Варна

Областният управител на Ловеч - инж. Светослав Славчев Областният управител на Ловеч - инж. Светослав Славчев Снимка: Архив, newsglas.com

Обследване на пътната настилка на място в невралгичните участъци по пътя София – Варна на територията на област Ловеч поиска в писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) областният управител инж. Светослав Славчев.

Става дума за участъците в района на с. Голец и отсечката между с. Микре и с. Сопот, които са с концентрация на пътнотранспортни произшествия със загинали, ранени и множество материални щети. Само миналия четвъртък на пътя Микре – Сопот при катастрофа пострадаха двама, а ден по-рано до Голец един загина, двама бяха откарани в болница с наранявания.

„Целта е да разберем дали асфалтът е износен и е причина за пътните инциденти в тези участъци, или високата скорост, с която преминават там водачите на автомобили“, коментира областният управител.

Също така инж. Славчев разпореди проверка за безопасност на скалните масиви в близост до пътища от републиканската пътна мрежа. Това се прави съгласно постановление на окръжната прокуратура в Ловеч. Областният управител назначи комисия за проверката, в която влизат представители на Областно пътно управление – Ловеч, „Геозащита“ ЕООД – Плевен, и областната администрация.

Обходите по републиканските пътища започнаха и ще приключат в края на месеца. Проверяват се 27 участъка на територията на област Ловеч с тежък и среден интензитет на трафика.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"