In memoriam: Разделихме се с Атанаска Ненковска

На 25 февруари след продължително боледуване ни напусна Атанаска Ненковска. Отиде си, за да остане завинаги в историята на Троян и паметта на неговите хора със своя принос за развитието на културата и духовността на града.

Родена и израсла в семейство, отдадено на читалищното дело, самата тя оставя трайна следа в културния живот на Троян. Ще я запомним с многобройните и прекрасни роли в самодейния читалищен театър и като успешен директор на Обединената школа по изкуствата към НЧ „ Наука – 1870 г.“ – Троян. По – младите троянци ще я запомнят като създателка на Вокална група „Пламъчета алени“, превърнала се по-късно в любимата на поколения троянци Вокална студия „Усмивка“.  Учителка по професия и по призвание тя с любов и търпение предаваше на децата своето чувство за естетика и красота, любовта си към песента. Затова за всички, имали щастието да работят с нея, тя ще си остане обичаната „баба на „Усмивките“.

Поднасяме искрени съболезнования на семейство Ненковски!

С признателност се прекланяме пред светлата и памет!

С тези думи екипът на читалище „Наука-1870 г.“ се сбогува с Атанаска Ненковска, носителка на отличието „Почетен герб – Троян“.

Поклон пред паметта на забележителната троянка и от екипа на в. „Троянски глас“!

Редакцията на вестника поднася съболезнования на семейството и близките на Атанаска Ненковска.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"