Френски ученици бяха на посещение в Троян

Ученици от селскостопанския колеж „Люи Жиру“ Кампус Прованс Ванту във френския побратимен град Перн ле Фонтен бяха на посещение в Троян oт 6 до 8 март по проект, чиято цел е да сравни как се осъществява храненето в училищните столове в двата града, съобщиха от Община Троян. Целта е да се проучи как се регламентира и управлява тази дейност, прилагането й на местно ниво, както и  възможностите за участие в международни проекти.

Учениците направиха анкети в две от троянските училища – НУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НУ „Христо Ботев“. Те посетиха и оранжерията на Община Троян за отглеждане на зеленчуци за детското хранене.

Кметът на община Троян – Донка Михайлова, предложи резултатите от проучването да бъдат анализирани и добрите практики да бъдат приложени в нашите бъдещи проекти. Чрез учениците Михайлова предаде своето послание към кмета на Перн ле Фонтен – Дидие Карл, да обсъдят изводите и препоръките им и да бъдат предприети общи управленски действия за взаимното прилагане на опита на партньорския град за подобряването на детското хранене.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"