Одобриха проект на Община Троян за модернизация на улично осветление

Снимката е илюстративна. Снимката е илюстративна. Снимка: mareli-bg.com

Проектът на Община Троян „Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на територията на община Троян, намиращи се в населените места гр. Троян, с. Орешак и с. Черни Осъм“ е класиран на 11-то място от общо 68 проекта, подадени по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на Националния план за възстановяване и устойчивост. Това стана ясно от списък, публикуван на 20 април в публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение на Европейските средства в България.

Общата стойност на проекта е 1 224 946 лв. с вкл. ДДС, в т. ч. безвъзмездна финансова помощ 750 959 лв. и собствено участие 473 987 лв.

Проектното предложение е насочено към технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление в гр. Троян, с. Орешак и с. Черни Осъм. За целта е извършено проектиране на уличната осветителна уредба съгласно новите Европейски норми за улично осветление.

Проектът предвижда подмяна на съществуващите осветителни тела с нови енергоефективни със светодиодна (LED) технология; подмяна на осветители с високоефективни соларни, осигуряващи възобновяема енергия за системата; изграждане на нова автоматизирана система за контрол, управление и мониторинг на уличното осветление и ел. консумацията; подмяна на съществуващите касети и табла за улично осветление с нови, оборудвани с необходимата технология; въвеждане на полунощен режим за улиците, които го позволяват.

Очаква се с изпълнението на проекта да се подобри качеството на уличното осветление и свързаните с него намалени рискове за пешеходците, велосипедистите и моторните превозни средства. Модернизацията на уличното осветление ще намали годишните разходи за електрическа енергия.

Община Троян очаква покана от Министерството на енергетиката за подписване на договор.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"