На 1 юни децата до 14 години пътуват безплатно с БДЖ

На 1 юни децата до 14 години пътуват безплатно с БДЖ Снимка: БНТ

По случай Международния ден на детето – 1 юни, БДЖ и тази година подарява безплатно пътуване на всички деца на възраст до 14 години, напомнят от жп гара Троян.

Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00.00 ч. до 24.00 ч. на 1 юни във всички пътнически и бързи влакове (2-ра класа). При условие, че пътуването започва с нощен влак, който заминава преди 24.00 ч. на 1 юни, безплатното пътуване важи до пристигането на влака в крайната гара на следващия ден.

Възрастта на децата се удостоверява с копие на акт за раждане или друг документ, доказващ възрастта, както и с железопътни карти „Дете” или „Учащ”. Запазените места за всички категории влакове и спалните места се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

От жп гара Троян напомнят също така, че съгласно действащата тарифа децата до 7 навършени години се превозват безплатно, учащите - с 50% намаление, а групите от учащи и ръководителите им - със 75% намаление, съгласно регламента за превоз на групи учащи се.

Повече информация може да получите в гарите, на страницата на БДЖ в интернет, на фейсбук страницата: "Жп гара Троян ", на място в жп гара Троян, на телефон 0885011685 и на билетната каса в жп. гара Троян, където се издават всички видове билети.

БДЖ поздравява своите най-малки пътници с предстоящия празник – Международния ден на детето, и им пожелава щастливо детство, усмивки и весели игри през лятната ваканция!

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"