Започва реконструкция на част от ул. „Васил Левски“ в Троян

Част от първия работен участък (Белодробна болница - ул. "Шипка") Част от първия работен участък (Белодробна болница - ул. "Шипка")

На 28 юни (сряда) от 17 ч. ще бъде открита строителната площадка и направена символична първа копка на обект „Основен ремонт на част от ул. "Васил Левски" в участък от ОТ 2200 до ОТ 115 в гр. Троян".

След проведени процедури съгласно Закона за обществените поръчки Община Троян има сключен договор за строителство с фирма „Пътприбор“ ООД - София, на стойност 681 626 лв. Срокът на изпълнение на договора е 299 календарни дни. Фирмата консултант, която ще изпълни строителния надзор, е „Троя консулт“ ЕООД - Троян. Проектът е изготвен от фирма „Лалев – ЛСЛ“ ЕООД - Троян.

Проектната разработка започва от ОТ 2200 (кръговото на АИР) и свършва на ОТ 115 (при Белодробната болница) по регулационния план на гр. Троян. Дължината на работния участък е около 610 метра. Проектът предвижда   ширина на пътното платно, съгласно съществуващото положение. Тротоарите ще се изпълнят от вибропресовани бетонови блокчета за настилка по БДС EN 1338 с размери 20/10см, 20/20см, 30/20см и дебелина 6 см, положени върху основа от минерал бетон и пясък. Предвижда се да се положат нови бетонови бордюри 15/25/50см /прави/ върху подложен бетон, с видима част от 12 см от ръб настилка. В зоната на траспортните входове към имотите се предвижда понижаване на бордюрите, като видимата част е 3 см от ръб настилка. В двата участъка с подменена тротоарна настилка се предвижда да се положат нови бетонови бордюри 15/25/50см / прави и се подменя само първият ред бетонови плочки. В зоната на кръстовищата са предвидени рампи за осигуряване на достъпна среда на хора с увреждания. Част от дърветата ще бъдат премахнати, тъй като са неподходящи за градски условия и пречат на пътното платно, а друга част са изсъхнали.

Проектът предвижда засаждане на нови 52 броя дървета с подходяща за градски условия коренова система – млечен явор (31 броя) и планински ясен (21 броя).

Изпълнението ще протече на участъци между отделните преки улици, като движението ще се отбива по успоредната улица "Христо Ботев". Първият работен участък ще бъде от Белодробната болница до ул. "Шипка".

Молим гражданите да проявят търпение и разбиране за причинените неудобства по време на строителството!

ОБЩИНА ТРОЯН

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"