Средства за медицинска техника на болницата и за екипировка на спасителите одобри ОбС

Троянските планински спасители Троянските планински спасители Снимка: Фейсбук/ПСС Троян

На редовното си месечно заседание, провело се на 29 юни, Общински съвет – Троян, одобри единодушно предложени от администрацията промени в утвърдените лимити за разходи за 2023 година.

Едно от предложенията е за отпускане на субсидия от 4 000 лв. на Спасителен отряд – Троян към Планинска спасителна служба за закупуване на лична предпазна екипировка за работа в планината през зимния сезон. В текста към предложението се напомня, че троянските планински спасители работят за предотвратяване на нещастия и оказване на помощ на пострадали в планината и не са малко случаите, когато тяхната самоотверженост и добра подготовка са спасявали човешки животи.

Местният парламент гласува и за предоставяне на 20 605 лв. на общинската болница за закупуване на медицинска техника. Решението е в отговор на постъпило писмо от д-р Теодора Вълковска – управител „МБАЛ – Троян“ ЕООД, с молба за отпускане на средства, с които да се подпомогне закупуването на паров стерилизатор (втора употреба) и ултразвуков електронож. Още един стерилизатор е необходим като резервен, когато се наложи продължителен ремонт на съществуващия, а ултразвуковият електронож ще подпомогне дейността на отделението по хирургия и работата в операционния блок.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"