В Орешак започва Панаирът на занаятите

Утре, 12 август, официално се открива традиционният Панаир на занаятите в Орешак, който ще продължи до 15 август. Началото е в 11:00 часа пред Националното изложение, където фондация „Родов завет“ ще представи възстановката „Ръкополагане на занаятчии“.

В програмата на откриването са предвидени още изпълнения на фолклорен ансамбъл „Траяна“ към троянското читалище „Наука-1870 г.“ и демонстрация на занаяти. Всеки ден гостите на панаира ще могат да посетят Улица на занаятите, зона за търговия и зона за забавления на деца.

Панаирът на занаятите в Орешак се провежда още от втората половина на 18-ти век като това се случва винаги в дните около храмовия празник на Троянската света обител – 15 август, когато е и литията с чудотворната икона „Света Богородица Троеручица“. Тази година литийното шествие ще тръгне от манастира в 11:00 часа.

Празничните прояви в Орешак се организират от Община Троян, Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата и Троянски манастир „Успение Богородично“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"