Огнеборците се готвят за професионалния си празник

Ръководството на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Ловеч, е предвидило поредица от активности, с които огнеборците ще отбележат своя професионален празник - 14 септември, и Седмицата на пожарната безопасност от 11 до 17 септември.

В Троян проявите започват на 7 септември с областно състезание „Изпитание за пожарникаря”. В рамките на Седмицата в сградата на Районната служба ще бъдат организирани Дни на отворените врати и приемна за граждани, проектанти и строители за дискусия по въпроси, свързани с пожарната безопасност и превенция срещу пожари. (Троян, ул. „Г. С. Раковски“ №1, тел. 068668641, 06866864, 11 – 15 септември от 10.00 ч. до 16.00 ч.)

За 14 септември се предвижда провеждане в детските градини „Синчец” и „8-ми март” на информационно–разяснителни беседи и лекции за правилно поведение и действия при пожари и бедствия чрез представяне на презентации и работа с пожарна техника.

През дните на Седмицата във фоайето на читалище „Наука-1870 г.“ ще може да се види изложба на детски рисунки, участвали в конкурса „С очите си видях бедата” през 2023 г.    

Традиционният църковен ритуал за здраве на всички действащи служители и техните семейства ще бъде отслужен на 13 септември.

На 12 септември ще се проведе среща с медиите, на която ще бъде представена информация за дейността на службата през годината и ще бъдат обсъдени теми, свързани с доброволчеството, превенцията и защитата на населението от пожари. 

Същия ден от 17.00 часа на централния площад „Възраждане“ гражданите ще могат да наблюдават съвместно тренировъчно занятие на огнеборци и доброволци от ДФ „Троян“.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"