Подаръци за първите посетители в Центъра за услуги на гражданите в Община Троян на 12 октомври

За поредна година първите петима граждани, посетили Центъра за административни услуги в Община Троян на 12 октомври, ще получат символични подаръци, брандирани със запазената марка на града, съобщиха от общинската администрация. Според утвърдена от няколко години практика на този ден, отбелязван като празник на българската община и местното самоуправление, троянци ще могат да използват безплатно и всички административни услуги по гражданско състояние.

Датата е избрана за празник от делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) през 1998 г., тъй като на нея през далечната 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и гражданското управление“, в който се регламентира дейността на общинските съвети, кметовете и техните помощници.

Освен символ на приемственост и традиция в местното самоуправление, празникът е и повод да се популяризира дейността на местната власт и да се постигне по-добро разбиране за ролята на общинска администрация.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"