Новоизбраните общински съветници и кмет на Априлци положиха клетва

На първото заседание на новоизбрания общински съвет в Априлци клетва да служат на гражданите и да работят за тяхното благоденствие при спазване на Конституцията и законите на страната положиха на 2 ноември новите 11 съветници и новият стар кмет Тихомир Кукенски. Всички те получиха от председателя на Общинската избирателна комисия Снежина Стоянова удостоверенията си, че са избрани.

Тържествената церемония, на която присъстваха и много граждани, бе водена, както изисква Законът за местното самоуправление и местната администрация, от областния управител Виктор Стойчев. „Действайте като водачи на вашите съграждани, бъдете морални, справедливи и честни при вземането на решения. Такива да са действията ви, че с гордост да се усещате като представителите на гражданите на Априлци в общинския съвет“, призова Стойчев.

„Предизборната кампания започва от днес, ако искате след четири години свободно да се разхождаме по улиците, да се захващаме“, каза и кметът Кукенски. Той изтъкна още, че свършеното в предишния мандат е било много, но предстои още повече работа сега.

Кукенски получи от областния управител символите на общината – огърлица и ключ.

След клетвата и подписването на клетвения лист общинските съветници продължиха работата си, като сесията бе ръководена от най-възрастния сред тях - Петко Павлов. Те избраха за председател на съвета Стелиян Нунев.

Източник: Пресцентър на ОА-Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"