Тестът на системата ВG-ALERT в област Ловеч ще бъде на 14 ноември

BG-ALERT е система за разпространение на съобщения за предупреждение на населението, реализирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.

Преди въвеждането в експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите на мобилните оператори.

Информираме, че предстоящият тест на системата в област Ловеч ще бъде реализиран на 14 ноември 2023 г., вторник, в часовия диапазон 12:00-12:30 ч. На 29 ноември 2023 г. (сряда) в диапазона 12:00-12:30 ч. ще бъде проведен национален тест на територията на цялата страна.

Тестовото съобщение, което ще бъде разпространявано, ще бъде съпроводено със специфичен звуков сигнал и вибрация дори и при активиран тих (безшумен) режим на мобилното устройство. При получаване на съобщението няма нужда да предприемате никакви действия.

Към системата за известяване е разработен публичен сайт www.bg-alert.bg, който към момента не е активен, но на който ще се визуализират изпратените съобщения от системата BG-ALERT, както и допълнителна информация за системата, настройки за мобилните телефони, отговори на често задавани въпроси и др.

ОБЩИНА ТРОЯН

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"