Новият общински съвет в Троян избра постоянните комисии

Извънредното заседание на 16 ноември започна с поздравление от председателя на ОбС – Троян, инж. Петко Пенков (вляво) към дългогодишния съветник д-р Петьо Маринов за 60-годишния му юбилей. Извънредното заседание на 16 ноември започна с поздравление от председателя на ОбС – Троян, инж. Петко Пенков (вляво) към дългогодишния съветник д-р Петьо Маринов за 60-годишния му юбилей.

На извънредно заседание, свикано на 16 ноември от председателя Петко Пенков, Общинският съвет в Троян определи броя, съставите и ръководствата на постоянните комисии (ПК) за мандат 2023-2027. Всички те бяха одобрени с пълно единодушие от присъстващите 29 съветници.

Комисиите по реда на гласуването им са:

  1. ПК „Бюджет, финанси и икономика“ с председател инж. Владимир Хаджийски (БСП) и зам.-председател Иван Семерджиев (Възраждане).
  2. ПК „ТСУ и инвестиционна политика“ с председател инж. Емилиан Евтимов (ГЕРБ) и зам.-председател д-р инж. Паулина Раева (ПП-ДБ).
  3. ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател д-р Милко Минков (ГЕРБ) и зам.-председател д-р Петьо Маринов (БСП).
  4. ПК „Образование, спорт, култура и граждански организации“ с председател Розалина Русенова (БСП) и зам.-председател Свилен Андреев (ПП-ДБ).
  5. ПК „Туризъм и околна среда“ с председател Даниел Сираков (ВМРО) и зам.-председател Елена Ройнева (БСП).
  6. ПК „Законност, обществен ред и контрол върху работата с жалби и предложения на гражданите“ с председател Николай Тодоров (ПП-ДБ) и зам.-председател адв. Радион Стратев (ГЕРБ).

Втора точка от дневния ред на извънредното заседание бе избор на комисия в изпълнение на Закона за противодействие на корупцията (ЗПК) в частта, свързана със задължението на общинските съветници, кметът на общината и кметовете на населени места за подаване на декларации (за имущество, интереси, несъвместимост, промяна на декларирани обстоятелства и пр.).

Единодушно местният парламент гласува „за“ предложението на председателя Пенков изпълнението на функциите на тази комисия да бъде възложено на ПК „Законност, обществен ред и контрол върху работата с жалби и предложения на гражданите“.

Следващото заседание на Общински съвет – Троян, ще се проведе на 30 ноември от 13:30 часа в салона на Община Троян. В проекта за дневен ред са включени 34 точки.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"