Червен код за опасни метеорологични явления на 25 ноември в област Ловеч!

От Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ постъпи информация за метеорологичната обстановка в страната.

За 25 ноември, събота, НИМХ-МОСВ обявява „червен код“ за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, „жълт код“ за област Бургас и „оранжев код“ за останалата част от страната за опасни метеорологични явления: обилни валежи от дъжд с количества до 45-65 л/кв.м, снежна покривка в Предбалкана до 20-30 см, както и за силен вятър с пориви до 20-24 м/с.

По прогнозата на Метеорологичния център на ВВС се очакват обилни валежи от дъжд и сняг, както и силен вятър до 15-20 м/с в източните райони на страната. Прогнозните количества на валежа са 30-50 л./кв.м, а в северозападните, крайните южни и югоизточни райони до 70-100 л./кв.м. В крайните източни райони ще се образува 1-5 см снежна покривка, на останалите места 10-20 см, а в северозападните и планинските райони 20-40 см. Ще има условия за преспи и снегонавявания.

Съгласно хидрологичната прогноза на НИМХ-МОСВ, през следващите 24 часа в резултат на валежите ще има значително повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

От ГДПБЗН са дадени допълнителни указания до регионалните дирекции за ПБЗН за повишаване готовността при възникване на извънредни ситуации. За метеорологичната прогноза са уведомени и директорите на столична и областните дирекции на МВР и главния секретар на МВР.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"