Ден на отворените врати в Националното училище за планински водачи - Черни Осъм

Всички, които се интересуват от професията на планинския водач, ще могат да получат необходимата информация на място, „от извора“, в Деня на отворените врати – 17 февруари, събота.

Училището в полите на Троянския Балкан е единственото в България и второто в Европа учебно заведение, подготвящо планински водачи.

Средно училище „Васил Левски“ се намира в село Черни Осъм, на около 12 километра югоизточно от град Троян. Приемът за обучение в професия “Планински водач”, специалност “Туризъм”, е след 7 клас.  В балообразуването се включват точки от Националното външно оценяване по български език и по математика, годишните оценки по география и икономика, и по физическо възпитание и спорт. За приетите ученици училището осигурява настаняване в общежитие, ученически стол, ски и алпийска екипировка, стипендия и др.

Денят на отворените врати ще се проведе от 13 часа до 15 часа на 17 февруари (събота), като в това време присъстващите ще се запознаят с ръководството на училището, ще могат да задават въпроси, да разгледат училището и да се катерят на вътрешна катерачна стена.

За да се включите, пишете на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на страницата на училището във фейсбук, или може да се обадите на директора г-жа Р. Велешка, на тел.: 0878731190.

Повече информация може да откриете на сайта на училището: http://nupv.net/index.php

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"