Институт по планинско животновъдство и земеделие – Троян участва с щанд в Международното изложение „АГРА – 2024“

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев посети щанда на ИПЖЗ – Троян. Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев посети щанда на ИПЖЗ – Троян. Снимка: ИПЖЗ - Троян

Институтът по планинско животновъдство и земеделие (ИПЖЗ) - Троян, към Селскостопанска академия, се представи с краве сирене, краве кисело мляко, сокове от хеномелес и арония, семена от ливадни и фуражни култури, посадъчен материал от дървесни и дребноплодни овощни видове. Гостите и участниците в Международното изложение „АГРА – 2024“ имаха възможност да дегустират и да си закупят краве сирене и краве кисело мляко, произведени в млекопреработвателното предприятие на ИПЖЗ.

Посетителите бяха запознати с технологии за отглеждане на овощни, фуражни и ливадни култури и с различни породи говеда (млечно и месодайно направление), овце и кози.

Щандът беше посетен от министъра на земеделието и храните Кирил Вътев и от председателя на Селскостопанската академия – проф. д-р Виолета Божанова.

Проф. Божанова връчи на директора на ИПЖЗ – Троян, проф. д-р Диян Георгиев три сертификата в израз на благодарност към учени от Института „За персонална ангажираност при подпомагане дейността на Постоянната комисия за иновации и технологии към Селскостопанска академия чрез изготвяне на рецензия на предложението за иновативен продукт/технология: „Технология за създаване и използване на ливади и пасища”.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев връчи на доц. д-р Николай Марков диплом за иновативен продукт за три предложения от Института ни - за краве сирене от порода Симентал в глинена стомна, краве сирене от порода Симентал в глинено гърне с капак и ароматизатор от деривати.

Щандът беше посетен от студенти от Тракийския университет, гр. Стара Загора, които проф. д-р Диян Георгиев запозна със структурата и дейността на Института.

През всички дни на изложението (20-24 февруари) интересът към щанда на ИПЖЗ - Троян, беше огромен, а продуктите му заслужено предизвикаха голямо внимание и високи оценки на посетителите на събитието.

По информация на ИПЖЗ – Троян

На снимките в галерията:

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев посети щанда на ИПЖЗ – Троян.

Председателят на Селскостопанската академия – проф. д-р Виолета Божанова, връчи на директора на ИПЖЗ – Троян, проф. д-р Диян Георгиев три сертификата.

Министър Вътев връчи на доц. д-р Николай Марков диплом за иновативен продукт.

Проф. д-р Диян Георгиев запозна студенти от Тракийския университет с дейността на ИПЖЗ.

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"