Троян посреща националния празник с интересна музикална програма

И тази година Националният празник на България – 3 март, ще бъде подобаващо отбелязан в Троян. Ще бъде спазена традицията, при която кметът на общината Донка Михайлова ще поздрави всички жители и гости на града. В празничния ден общинската администрация планира една по-различна музикална програма.

На 3 март гости на Троян ще са проф. д-р Владимир Владимиров*, ръководител на катедра „Музикален фолклор“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, и неговият Академичен народен оркестър.

Те ще представят на троянци и гостите на града специална музикална програма, уникалното в която е съчетаването на традиционни български инструменти и модерното звучене. Специално вниманието към публиката ще бъде и изпълнението на един обичан артист и настоящ заместник-кмет на Троян - Вероника Тодорова, която припомняме, е призната за най-добрия акордеонист в света и е изпълнител, покорявал различни световни сцени.

*Проф. д-р Владимир Владимиров е роден в Стара Загора, възпитаник е на музикалното училище в Котел и АМТИИ - Пловдив, където завършва „Инструментално изкуство“ и „Дирижиране на народни състави“. От 2004 г. е редовен асистент по тамбура, а от 2005 г. - диригент на Академичния народен оркестър. Като тамбурист, диригент и аранжор развива активна концертна и звукозаписна дейност, участвал е като гост-диригент на Оркестъра за народна музика на БНР. От 2016 г. е ръководител на катедра „Музикален фолклор“ в АМТИИ - Пловдив.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"