От информационния бюлетин на ОДМВР-Ловеч на 8 април 2024 г.

НА 5 АПРИЛ В РУ-ТРОЯН Е ОБРАЗУВАНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО по чл.194, ал.1, чл.216, ал.1 и чл.343в, ал.3 от Наказателния кодекс и за срок до 24 часа са задържани двама мъже от града на възраст 19 и 21 години, които чрез взлом са проникнали в жилище в Троян. Работата по случая продължава.

51-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН В РУ-ТРОЯН за срок до 24 часа, след като на 6 април вечерта е получен сигнал от негов родственик, че в частен дом в село Борима лицето в явно нетрезво състояние е упражнило домашно насилие спрямо 73-годишната си майка. Работата по случая продължава.

НА 6 АПРИЛ ОКОЛО 23.30 Ч. В РУ-ЛОВЕЧ Е ПОЛУЧЕН СИГНАЛ от 60-годишен жител на града, че от дома му е извършена кражба на голямо количество златни накити и сребърни монети. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс и работа продължават служителите на РУ - Ловеч.

27-ГОДИШЕН ОТ С. ГАЛАТА Е ЗАДЪРЖАН за срок до 24 часа в РУ - Тетевен, след като на 6 април около 04.15 ч. при управление на мотопед в с. Български извор е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Установено е също, че превозното средство е без регистрация, изискваща се по закон и е с неустановена собственост. По случая в РУ – Тетевен, е образувано досъдебно производство и работата продължава.

СКАНДАЛ, ПОСЛЕДВАН ОТ СБИВАНЕ МЕЖДУ РОДНИНИ, е възникнал на 7 април около 19.30 ч. в с. Градежница. По първоначална информация причина за спречкването е имотен спор. Пострадала при скандала е 40-годишна жена, която е със срязано сухожилие на лявата ръка. По случая е образувано досъдебно производство и работа по изясняване на причините за инцидента продължават служителите на РУ - Тетевен.

НА 7 АПРИЛ ОКОЛО 11 ЧАСА В ЗЕМЛИЩЕТО НА ГР. ЯБЛАНИЦА неизвестни лица са спрели лек автомобил с водач 54-годишен от Русе. Нанесен е побой над двама мъже - на 55 и 60 години, които са били пътници в същия автомобил, както и материални щети по колата. Потърпевшите са прегледани във филиал на Спешна помощ в Ябланица и са освободени. По случая е започнала проверка и се изясняват всички лица, участвали в инцидента и причините за него.

НА 7 АПРИЛ ОКОЛО 22.30Ч. НА УЛ. «ХАН КУБРАТ» В ЛОВЕЧ 19-годишен при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в бетонен стълб на уличното осветление. След произшествието водачът е напуснал мястото без да сигнализира МВР и сам е посетил болнично заведение. Изпробван е за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

59-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН ЗА СРОК ДО 24 ЧАСА в РУ - Ловеч, след като на 7 април около 03.30 ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 2.04 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. По случая в РУ – Ловеч, е образувано бързо производство и работата продължава.

 

                                                                         

 

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"