Обявен е оранжев и жълт код за интензивни валежи в 16 области от страната

За днес, 17 април, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава предупреждение от втора и първа степен (оранжев и жълт код) за интензивни валежи и гръмотевични бури в 16 области от страната. Подробна прогноза е публикувана на интернет страницата на НИМХ https://weather.bg/obshtini

На 17.04,18.04 и 19.04, в резултат на валежи, речните нива ще се повишат. По-значителни повишения в Дунавски басейн се очакват както следва:

-      На 17.04 и през нощта срещу 18.04 в резултат на валежи ще се повишат речните нива в целия басейн, значително във водосборите на реките Нишава, Искър, Вит, Осъм и Янтра.

-      На 18.04 речните нива във водосборите западно този на р. Янтра ще се понижават, а в останалата част от басейна ще продължават да се повишават в резултат на валежи.

-      На 19.04 в резултат на валежи отново ще се повишават речните нива в целия басейн, по-съществено в следобедните и вечерните часове в планинските райони.

-      В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения в следобедните и вечерните часове на 17.04 и през нощта срещу 18.04.2024 г както следва: във водосборите на реките Ерма, Ябланица, Габерска, Нишава, Искър (над гр. Своге), Вит (в планинските части); през нощта срещу и в сутрешните часове на 18.04.2024 г. във водосборите на реките р. Осъм (в планинските части), Янтра (р. Видима, р. Златаришка) и Русенски лом (р. Ялма /Сеяческа).

Областна администрация - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"