„Златна ябълка“ за Община Троян от Националната мрежа за децата

Директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика“ в Община Троян Борис Бояджиев с отличието. Директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика“ в Община Троян Борис Бояджиев с отличието.

В навечерието на 1 юни, Деня на детето, Националната мрежа за децата (НМД) отличи героите на децата за 2024 година, съобщиха от организацията. На официална церемония в “Сити Марк Арт Център” в София награди “Златна ябълка” в девет категории получиха личности, организации, институции и компании за техния принос към благосъстоянието на децата и семействата в България.

В категория „Община“ Троян получи „Златна ябълка“ за грижата към здравето на децата чрез услугата „Обединено хранене“, която осигурява здравословна и разнообразна храна за над 700 деца в детските градини. За гарантиране на достатъчна консумация на плодове и зеленчуци е изградена общинска оранжерия на площ от два дка за отглеждането на плодове и зеленчуци без третиране с изкуствени торове.

Наградата на Борис Бояджиев, директор на дирекция „Общинска собственост и икономика“ в община Троян, връчи Рамиз Бехбудов, зам.-представител на УНИЦЕФ в България.

На събитието присъстваха младежи и експерти от организациите членове на НМД, представители на Държавната агенция закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, Българската асоциация на осиновени и осиновители, УНИЦЕФ България, Български форум на бизнес лидерите – BBLF, Български дарителски форум, Националния център по обществено здраве, Националния инспекторат на образованието. Сред специалните гости на “Златна ябълка 2024” бяха министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов, главният експерт в дирекция “Приобщаващо образование” към МОН – Бояна Алексов и др.

На снимките в галерията:

Директорът на дирекция „Общинска собственост и икономика“ в Община Троян Борис Бояджиев с отличието.

Рамиз Бехбудов, зам.-представител на УНИЦЕФ в България, връчи „Златната ябълка“ на Община Троян за услугата „Обединено хранене“ на децата в детските градини.

За 14-та поредна година в навечерието на 1 юни НМД отличи героите на децата, които със своите действия са направили по-щастливи децата на България, а това са обикновени хора, институции, организации или компании. Наградите “Златната ябълка“ насърчават възрастните да бъдат герои за децата си, защото всяко дете заслужава да живее щастливо, мирно и обичано.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"