Когато Лидл открие нов магазин има празник на цените (обновена)

В неделя 11 април 2021 г., ще отвори врати най-новият Lidl магазин в страната, който се намира в град Троян на ул. „Академик Ангел Балевски“ № 1.

Това е първият обект в града и 107-ият на веригата в България и третият в област Ловеч (след магазините в градовете Ловеч и Луковит). Очаква се откриването на обекта да се проведе при стриктно спазване на всички мерки за безопасност и защита на здравето на служители и клиенти.

Магазин, паркинг и енергийна ефективност

Съобразно концепция на марката за удовлетворяване на изискванията и предпочитанията на потребителите магазин Lidl е изграден в сграда с модерен външен дизайн с висока енергийна ефективност.  Магазинът ще разполага с паркинг със 118 паркоместа, от които 4 са само за електромобили, 4 за хора с увреждания и 2 за семейства с малки деца, останалите 108 паркоместа са за всички останали клиенти на магазина.

По проект магазинът е построен на терен от 8000 кв. м. С разгъната си застроена площ от 2075 кв. м дава възможност клиентите да ползват търговска част от над 1100 кв. м, което придава възможност за отлична вътрешно-търговска архитектура с широки и удобни коридори за пазаруване. В магазина е предвидено да се изградят 3 фурни в пекарна с площ от 62 кв. м и хладилна камера с площ от 53 кв. м. За намаляване на чакането на опашка за удобство на клиентите са изградени шест каси.

За намаляване на използваната енергия допринасят както използваните строителни материали, така и топлоизолацията и системата за управление на сградните инсталации, с която автоматично се регулират осветлението, климатичната, отоплителна и вентилационна система. Магазинът е изцяло оборудван и с енергоспестяващо LED осветление. Хладилната инсталация работи с безвреден за околната среда хладилен агент, а вентилационната инсталация използва отпадната топлина на отработения въздух за отопление и охлаждане на пресния въздух.

Работна сила

Ако сравним троянският Лидл с един от последно изградените магазини от веригата в София в кв. Горубляне (които са еднакви по площ), с откриването на магазина ще се разкрият около 25 нови работни места (в троянския магазин ще се разкрият 23 нови работни места*).

Озеленяване

За озеленяване са предвидени над 1600 кв. м. В квадрата към ул. „Академик Ангел Балевски“ са поставени поредица пейки под стари дървета. Очаква се тази площ да бъде привлекателно място за срещи преди и след пазаруване.

Фестивал на цените

Нов текст*: За клиентите в деня на откриването компанията е предвидила различни подаръци и изненади, а специалните оферти в Троян ще продължат през целия месец април. Сред тях са и две акции, които могат да донесат на клиентите отстъпки от 50% на избрани продукти – пици и колбаси.

Стар текст: Преди Lidl България да обяви маркетинговата си политика при отваряне на магазина в Троян, не може да знаем как троянци ще запомнят навлизането на веригата в града им. Но може да проверим каква е била пазарната политика на Lidl при последните новооткрити магазина. При откриване на последните два магазини Lidl в кв. Горубляне и кв. Люлин 10 в град София е била предложена специална брошура с намалени хранителни и нехранителни продукти (месни продукти, бира, кашкавал, електрически инструменти и други), и талони за еднократна отстъпка, валидни само за новооткрития обект в първите две седмици след отварянето му. Талона се дава на клиент закупил над определена сума продукти от новооткрит магазин. С талона може да се пазарува с отстъпка от 50% на избрани от Lidl продукти и важи за определен срок от време.

 

Автор: д-р инж. Симеон Арнаудов

Забележка: редакцията на вестник "Троянски глас" използва предишни медийни публикации на "Лидл България" при формиране на статията. Маркетинговата политика се определя само от "Лидл България" и само те решават какви промоции и продукти в намаление да предлагат.

*Обновяване: след запознаване с прес-съобщение на Лидл България

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2024 Вестник "Троянски глас"