Троянец получи ключа на Медицинския университет в Плевен

Новият ректор на  МУ - Плевен, проф. Добромир Димитров (вдясно). Новият ректор на МУ - Плевен, проф. Добромир Димитров (вдясно). Снимка: Plevennews.com

Новоизбраният ректор на Медицински университет - Плевен, троянецът проф. д-р Добромир Димитров, и колегите му от новото академично ръководство официално поеха управлението на висшето училище.

С тържествен молебен за здраве, отслужен на 2 юни от свещеници от храм „Свети Николай Чудотворец“, новото академично ръководство пое управлението на МУ – Плевен за периода 2021-2025 година. Професор Славчо Томов, ректор с мандат 2013-2021 г., връчи на новия ректор проф. д-р Добромир Димитров символично ключа на висшето училище с пожелание да го пази в добри и лоши времена, в кризи и възходи.

Професор Димитров си спомни времето, когато за първи път е прекрачил прага на плевенската Алма Матер – в проливен дъжд за кандидатстудентски курс по химия. Новият ректор благодари за доверието и обеща, че управлението на новото ръководство ще премине в дух на приемственост, осланяйки се на опита на предишните ръководители и поддържайки отношения на човечност и приятелство.

Професор Димитров връчи на проф. Томов и заместник-ректорите от предходното ръководство т. нар. Вечна покана, даваща им правото да носят ректорските тоги по време на академичните церемонии на Медицински университет – Плевен. Този жест е символ на приемственост между различните ръководства и израз на благодарност за положения труд и постигнатите резултати за утвърждаване и издигане на името на висшето училище.

(По информация на Plevennews.com)

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"