Фестивалът на сливата се отменя, Улицата на занаятите - само за местни майстори и производители

На свое присъствено заседание, провело се на 8 септември, Временният оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на COVID-19 в община Троян реши:

  1. Отменя се провеждането на традиционния Български фестивал на сливата 2021. По време на празничните дни (25 и 26 септември) се допускат занаятчии, отговарящи на условията за участие във фестивала, за осъществяване на търговска дейност при спазване на разпоредените от министъра на здравеопазването и РЗИ – Ловеч противоепидемични мерки, както следва:

-       За град Троян – шатри, разположени на отстояние 1,5 метра на територията на централен градски площад, за местни занаятчии и местни производители, осъществяващи дейност на територията на община Троян. Да се допуска продажба на храни и напитки само фабрично опаковани.

-       За село Орешак - шатри, разположени на отстояние 1,5 метра пред Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата за 13-те, подали заявления занаятчии и фирми. Да се допуска продажба на храни и напитки само фабрично опаковани.

  1. Да не се разполагат временни обекти за консумация на храни и напитки, извън постоянно ситуираните към момента, както и да не се издават разрешения за увеличаване на откритите търговски площи към заведенията за хранене и развлечения в дните на фестивала.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"