Министър Виолета Комитова и кметът на Троян Донка Михайлова откриха нов мост в града

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и кметът на Троян Донка Михайлова прерязаха лентата на новия мост над река Бели Осъм. По време на церемонията, състояла се на 4 ноември, Михайлова припомни дългата история на този мост. Започнала още през 1987 г., когато се повдига въпросът за обходен път на Троян, тя приключи успешно на днешния ден с получаването на Акт 16 за въвеждане в експлоатация на новото съоръжение. В словото си кметът не пропусна да отбележи и приноса на предишното правителство.

„Направеното остава и когато всички имаме общи цели, които достигат до гражданите, стореното има смисъл“, каза още Михайлова и добави, че мостът дава отправна точка към дългоочакваното решение за обходния път на града, който е крайно необходим, защото републиканското трасе минава през централната част на Троян, покрай три училища и трябва да бъде изместено.

Министър Комитова обърна внимание, че строителството изисква време, усилия и воля и благодари на всички, направили възможно въвеждането в експлоатация на съоръжението и подчерта, че не е спирала нито този, нито други строежи, докато заема поста регионален министър. „Най-трудното, което е направено тук, е, че този проект е изпълнен по правилата“, подчерта тя и отправи апел към бъдещите правителства откриването на обекти да става само след издаване на Акт 16. Регионалният министър връчи на кмета на Троян разрешението за ползване на моста, издадено на 25 октомври 2021 г. от началника на ДНСК арх. Влади Калинов.

Новото съоръжение е с дължина 43,2 метра. Рехабилитирани са и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян - Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съвпада с улиците „Васил Левски“ и „Крайречна“ в града. Изпълнител е „ОРС - ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД.

Цялостната инвестицията в изграждането на съоръжението е над 2,4 млн. лв. Средствата за строителството са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, а съфинансирането от страна на Община Троян е в размер на 156 569 лева.  Общинската администрация е изпълнила процедурите по обявяване на ПУП, предпроектни проучвания, проектиране, одобрение на технически проекти и издаване на строителни разрешения. В допълнение Община Троян е осигурила финансиране и реализиране на дейности по изграждане на улично осветление в района, възлизащо на стойност около 80 000 лв.

На снимките в галерията:

Министър Комитова и кметът Михайлова прерязаха лентата на новия мост. Името му ще бъде определено на следващата сесия на Общински съвет - Троян. 

Строителният министър връчи на троянския градоначалник „нотариалния акт“ на новото съоръжение -разрешението за ползването му, издадено на 25 октомври 2021 г. от началника на ДНСК арх. Влади Калинов.

„На добър час“ на новия мост, по който да се движат здрави хора, тръгнали по добри поводи и към щастливи моменти в своя живот.

Снимки: МРРБ

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"