Печат на тази страница

Михайлова иска спешна среща с ЧЕЗ

17 Ян 2022

Писмо за спешна среща изпрати днес, 17 януари, кметът на Троян Донка Михайлова до изпълнителния директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД.

Причината е системното спиране на електрозахранването на територията на редица населени места в общината, започнало още в навечерието на коледно-новогодишните празници, продължило и през изминалите почивни дни. Проблемната ситуация провокира острото недоволство на местните жители, на собствениците на засегнатите средства за настаняване, на техните гости.

„Нетърпимо!!!“, написа във фейсбук след поредното спиране на тока в събота,15 януари, председателят на комисията по туризъм и околна среда в местния парламент Даниел Сираков, и обвини ЧЕЗ, че съсипва градения в продължение на години и с много усилия туристически бизнес в община Троян.

В същия тон беше и постът на кмета: „Хора ми се обаждат от тъмно тази сутрин. ЧЕЗ премина всички граници. Ще търсим срещи на най-високо държавно ниво. Дано този път да ни чуят“.

Михайлова изпълни заканата си и изпрати писмо, адресирано както до изпълнителния директор на ЧЕЗ, така и до министрите на енергетиката и на туризма и до председателя на Комисията по енергийно и водно регулиране.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)