Кметът Донка Михайлова: Тревожи ме темпът на нарастване на диагностицираните с COVID граждани

Кметът Донка Михайлова ръководи заседанието на Щаба. Кметът Донка Михайлова ръководи заседанието на Щаба.

На територията на община Троян заболеваемостта е нараснала от 889 заболели на 100 000 за 10 януари до 1730 за днес, 19 януари, съобщава във фейсбук кметът Донка Михайлова. За сравнение данните за съседни на Троян градове са значително по-ниски - 1117 за Ловеч, 669 за Тетевен.

Все още е нисък броят на заболели деца и ученици – болни са четирима ученици, карантинирани са две паралелки. Едно дете, посещаващо детска градина е заболяло, карантинирани са девет. „Радващо е това, че има достатъчно свободни легла в двете болници, което според лекари означава, че заболяването протича сравнително леко и голямата част от болните се лекуват вкъщи. Наблюдава се сравнително леко протичане на болестта“, отбелязва Михайлова и добавя, че повече от 50% от служителите в Община Троян, активно контактуващи с граждани, са болни и/или карантинирани. „Въпреки сериозните затруднения в дейността нито един гражданин няма да бъде лишен от нужна услуга и няма да допуснем Общината да ограничи дейността си“, заявява още кметът.

Днес тя е свикала заседание на Общинския кризисен щаб за обсъждане на ситуацията. Щабът е решил настойчиво да препоръча (тъй като не е в правомощията му да забрани) ограничаването до минимум на всички масови мероприятия на закрито. Остават затворени пенсионерските клубове и клубът на инвалида. Ще бъде засилен контролът за спазване на противоепидемичните мерки.

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"