Печат на тази страница

РЗИ - Ловеч въвежда допълнителни противоепидемични мерки

06 Фев 2022

От утре, 7 февруари, понеделник, на територията на област Ловеч влизат в сила следните допълнителни противоепидемични и ограничителни мерки:

- За обектите и дейностите на закрито, за които се изисква зелен сертификат, се въвеждат ограничения за използване на не повече от 50 процента от капацитета.

- Не се допускат посещения на малолетни и непълнолетни лица без придружител – родител или настойник, в заведенията за обществено хранене и в търговските центрове.

- Присъствено от понеделник, 7 февруари, ще се обучават учениците от I до IV клас, както и учениците от слетите паралелки. Преустановява се присъственият учебен процес за учениците от V, VI, IX и XI клас за периода от 7 до 11 февруари. Преустановява се присъственият учебен процес за периода от 14 до 18 февруари за учениците от VII, VIII, X и XII клас. Обучението от разстояние в електронна среда се организира със заповед на министъра на образованието и науката.

Допълнителните мерки, които са в сила от 00:00 ч. на 7 февруари, ще продължат до 00:00 ч. на 21 февруари. Те може да бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация.

Споделяне

Свързани статии (по етикет)