В Деня на Европа в Троян: Парад на знамената на страните от ЕС и инициативата „Млад кмет за един ден“

Във връзка с тържественото отбелязване на 9 май - Деня на Европа, Община Троян за поредна година организира инициативата „Млад кмет за един ден“. Това е една чудесна възможност достойни млади хора от училищата в общината да се запознаят с дейността на местната власт и общинската администрация. На поканата се отзоваха петима младежи, определени по няколко критерия от училищата, в които се обучават.

Тази година в ролята на Кмет на община Троян бе Таня Радулова от СУ „Св. Климент Охридски“ – неколкократен шампион по джудо и самбо от Европейски, Балкански и Национални първенства за последните три години.

Емил Кънчев - най-младият участник до момента в инициативата, пое ресора на заместник-кмета Розалина Русенова: образование, култура, спорт и социални дейности. Емил е предложен от  СУ „Васил Левски“ – Троян за високи образователни постижения и участието си в ученическите олимпиади по БЕЛ, Математика и Химия и ООС, класиран за участие на Националния кръг на състезанието „Ключът на музиката“.

Георги Богослов – представител на ПГМЕТ „Акад. А. Балевски“ – Троян, активен участник в различни извънкласни дейности и олимпиади, представял достойно училището на национален кръг на олимпиадата по Техническо чертане бе поканен от зам.-кмета Ангел Ангелов да поеме ресор „Финанси и икономика“, а Димитър Джиговски от СУ „Васил Левски“ - Черни Осъм, помагаше на председателя на Общинския съвет – инж. Петко Пенков. С дейност, различна от обичайната, се зае Диана Тодорова, ученичка от НУПИ „Проф. Венко Колев“. Тя бе ангажирана съвместно със зам.-кмета инж. Бистра Чолакова да участва в задачите и решенията по „Устройство на територията, строителство, планиране и проекти“.

Младите кметове посетиха отделните звена на общинската администрация и се запознаха с дейността им, получиха грамоти и подаръци, а от 17.00 часа се включиха в посрещането на  площад „Възраждане“ на „Парад на знамената на страните от ЕС“ и Представителен общински младежки духов оркестър с мажоретки.

Вяра ДОЧЕВА

На снимките в галерията:

Кметът Донка Михайлова и Таня Радулова от СУ „Св. Климент Охридски“ - Троян, сн. „Троян експрес“

Зам.-кметът Розалина Русенова и Емил Кънчев от СУ „Васил Левски“ – Троян, сн. „Троян експрес“

Зам.-кметът Ангел Ангелов и Георги Богослов от ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“, сн. „Троян експрес“

Председателят на ОбС – Троян, инж. Петко Пенков и Димитър Джиговски от СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм, сн. „Троян експрес“

Зам.-кметът инж. Бистра Чолакова и Диана Тодорова от НУПИ „Проф. Венко Колев“, сн. „Троян експрес“

Общинското ръководство и младите кметове след оперативката на 9 май, сн. „Троян експрес“

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"