Първа възможност за младежи от Троян да се включат в инициатива на Мрежата на балканските градове В40

Срещата на младежите с кмета на Троян Донка Михайлова и представители на общинската администрация. Срещата на младежите с кмета на Троян Донка Михайлова и представители на общинската администрация.

Девет младежи от Троян ще се включат в среща под мотото „Младите заедно за по-добро бъдеще“ на Мрежата на балканските градове В40 в периода 23 - 28 август 2022 г. в град Истанбул. Припомняме, че Троян стана член на мрежата В40 на 28 юни, когато кметът на Троян Донка Михайлова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу подписаха споразумение за присъединяване на града ни. Тогава Имамоглу каза, че започваме нов процес на сътрудничество между балканските градове. Първата проява на този процес е среща на младите хора от мрежата.

Кандидатите преминаха подбор чрез изпращане на мотивационно писмо на английски език по задължителните критерии: да са студенти, да владеят английски език на добро ниво и да финансират пътуването си до Истанбул.

На 2 август младежите се срещнаха с кмета Михайлова и с представители на общинската администрация, които ги информираха за подробности относно участието им и организацията на международната среща. Основната цел в предстоящото събитие на високо ниво е младите хора от градовете членове в В40 да се запознаят, да обменят опит и да установят приятелски взаимоотношения. Това ще допринесе за затвърждаване на връзките между балканските градове. Програмата включва провеждането на 7 семинара в следните панели:

  • Околна среда и климат;
  • Култура и изкуство;
  • Наука и технологии;
  • Човешки права и равенство;
  • Градът и спортът;
  • Градът и архитектурата;
  • Себеусъвършенстване и кариерно планиране.

Участниците ще имат шанса да се срещнат лично с кмета на 15-милионния Истанбул - Екрем Имамоглу, с учени, бизнес и обществени лидери, експерти от обществения и частния сектор, както и много други изявени личности, които да ги вдъхновят да бъдат инициатори на положителните промени.

Организаторите на срещата вярват, че участието в международното събитие ще мотивира младите хора да бъдат креативни и да пренесат натрупаните впечатления в полезни инициативи за родния град.

Източник: ОБЩИНА ТРОЯН

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2022 Вестник "Троянски глас"