120 кандидати за народни представители се състезават за 4-те мандата в 11 МИР - Ловеч

Пълна готовност за провеждане на изборите на 2 април заявиха представителите на институциите, участвали в работната среща. Пълна готовност за провеждане на изборите на 2 април заявиха представителите на институциите, участвали в работната среща. Снимка: ОА - Ловеч

Гласоподавателите по предварителните избирателни списъци в област Ловеч са 116 149. Мандатите в 11-и изборен район – Ловешки, са четири, като за тях се борят 120 кандидати за народни представители – 87 мъже и 33 жени. В Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч, са регистрирани 22 кандидатски листи – на 14 партии, 7 коалиции и един инициативен комитет. Най-младият кандидат е на 22 години (Консервативно обединение на десницата), а най-възрастният на 74 (Социалистическа партия Български път). Пълна листа с 8 кандидати са регистрирали седем партии и коалиции, само една партия участва в изборите с един кандидат.

Образуваните секции са 262, от които три (до момента) подвижни – в Ловеч, Луковит и Троян, и седем в лечебни заведения – по две в Ловеч, Троян и Луковит и една в Тетевен. Секции има и в Затвора Ловеч, както и в домовете в с. Сливек и Върбовка. В 176 от секциите ще се гласува и машинно, а само с хартиени бюлетини в 86. Най-голямата избирателна секция е в с. Кирчево, две са най-малките – в с. Славщица и с. Изворче. За членовете на секционните избирателни комисии на 20 март започва обучение.

Тези данни бяха представени от председателя на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч, Валентина Недялкова, на работна среща, състояла се на 9 март в областната администрация. В срещата, ръководена от областния управител инж. Светослав Славчев, участваха още директорите на областната дирекция на МВР старши комисар Станислав Великов, на териториалната дирекция „Национална сигурност“ Христо Христов, на „Информационно обслужване“ – клон Ловеч, Мариан Стоянов, главен инспектор Петър Петров от регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Всички те заявиха отлична координация и пълна готовност на представляваните от тях институции за провеждане на изборите на 2 април.

Инж. Славчев изтъкна, че организационно-техническата работа по обезпечаване на изборния процес от страна на областната администрация върви по график и в срок. Обезпечена е работата на Районната избирателна комисия (РИК), като се осъществява всекидневна подкрепа, утвърден е съставът на техническия екип към областната администрация с плана му за действие, определени са служителите, които отговарят за получаване на централизирано осигуряваните книжа и материали, упълномощени са служителите за получаване на изборните книжа. Досега са пристигнали удостоверенията за гласуване на друго място, предадени са на общините. Предстои изготвяне на план за действие от страна на областната администрация за деня на вота с определяне на дежурни служители и техните задължения.

Институциите докладваха, че навсякъде са сформирани щабове и изготвени планове за работа, утвърдени са графици за дежурства на служителите, уточнени са нужните допълнителни сили, проверени са автомобилите, подсигурени са агрегати при проблеми с електрозахранването.

Всички заедно заявиха готовността си за организирането на честни и прозрачни избори за народни представители. Това е основната ни задача, подчерта областният управител, като изключително важно е да пресечем порочни практики на купен и корпоративен вот.

От РИК – Ловеч, напомнят, че на 18 март изтича срокът, в който избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес.

По информация на ОА - Ловеч

Споделяне

Контакти

Издание на "ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ" ЕООД

АДРЕС НА РЕДАКЦИЯТА:

Град Троян, ул. "Опълченска" № 1А, ет. 2

Главен редактор: Румяна Моканова

Телефон: 0886 911 259

E-mail: tr_glas@mail.bg / tr_glas@abv.bg

Община Троян

Официален сайт: www.troyan.bg

Туристически портал:

https://visit.troyan.bg

© 2023 Вестник "Троянски глас"